Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Izrael eltenné Arafatot láb alól

MTI
2003.09.14. 11:06
Jasszer Arafat palesztin elnök megölése az egyik lehetőség arra, hogy eltávolítsák őt a béke útjából - jelentette ki vasárnap Ehud Olmert izraeli miniszterelnök-helyettes. A politikus rádiónyilatkozatában kijelentette: Izrael arra törekszik, hogy a terrorizmus valamennyi vezetőjét elszigetelje, márpedig Arafat egyike ezeknek.

Száeb Erekat, az Izraellel tárgyaló palesztin küldöttség vezetője Ehud Olmert kijelentésére reagálva leszögezte: a maffia gondolkozik és cselekszik így, nem egy kormány.

Az izraeli biztonsági kabinet a 15 izraeli halálát követelő múlt heti két öngyilkos merénylet után döntött Arafat eltávolításáról. Az elvi döntés végrehajtásának időpontját egyelőre nem jelentették be.

Izraeli katonák vasárnapra virradóra Dzsenín közelében lerombolták az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet egyik szökésben lévő aktivistájának kétemeletes családi házát. Az AFP jelentése szerint a palesztin aktivista neve: Basár Savarna. Palesztin biztonsági források szerint az izraeli katonák pénteken letartóztatták a Jasszer Arafat vezette Fatah mozgalom két vezetőjét, akik Jeruzsálemben készültek öngyilkos merényletre. További tizenöt körözött palesztint vasárnapra virradóra fogtak el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!