Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább nyomoznak a Lindh-gyilkosság ügyében

MTI
2003.09.18. 14:13
A nap huszonnégy órájában megfigyelés alatt tartják azt a férfit, akit Anna Lindh volt svéd külügyminiszter meggyilkolásával gyanúsítanak - közölte csütörtökön a stockholmi Kronoberg fegyház igazgatója. Lars-Ake Pettersson hozzátette: a folyamatos megfigyelést a cella golyóálló üvegből készült ajtaja teszi lehetővé. A börtönigazgató nem volt hajlandó kommentálni azokat a feltételezéseket, amelyek szerint az intézkedést a gyanúsított öngyilkossági szándéka miatt hozták.

Sajnálatos módon a közvélemény meg van győződve arról, hogy az elfogott személy a gyilkos - mondta a svéd rendőrség szóvivője. "Csak annyit jelenthetek ki: még nem tudjuk, hogy valóban ő-e a tettes" - idézte a szóvivőt az AP amerikai hírügynökség. A rendőrség azt reméli: a DNS-teszt csütörtöki eredménye megdönthetetlen bizonyítékkal szolgál a kedden őrizetbe vett 35 éves férfi szerepéről. Folytatják ugyanakkor öt további személy keresését, akik a rendőrség szerint érintettek lehetnek a gyilkossági ügyben.