Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Palesztin feketemunkások építik a biztonsági kerítést

MTI
2003.09.21. 15:52
Illegálisan foglalkoztatott palesztinok munkájával is épül majd az Izrael és Ciszjordánia közötti biztonsági kerítés - legalábbis izraeli rádiójelentések szerint, miközben Tel-Avivban a védelmi minisztérium úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása ilyesmiről.

A rádióhírek szerint a biztonsági védvonal építését végző alvállalkozók vasárnaptól kezdve autóbusszal szállítanak palesztin munkásokat a megszállt palesztin autonóm terület falvaiból a Szálem és Saked közötti építési területre, s a munkások fegyveres őrök felügyelete alatt dolgoznak ott.

Vasárnap eközben Washingtonba utazott az izraeli kormány képviselője, hogy a vitatott kerítésépítésre vonatkozó izraeli álláspontot ismertesse az amerikai vezetőkkel - jegyzi meg a dpa német hírügynökség.

Előzőleg, szombat este izraeliek ezrei tüntettek Tel-Avivban a Ciszjordániában és a Gázai övezetben folytatott izraeli megszálló politika ellen. A tiltakozók között volt a Békét Most izraeli békemozgalom számos tagja. Az ellenzéki Munkapárt és a szintén ellenzéki, baloldali liberális Merec párt politikusai szóltak a tömeghez, s Ofir Pinesz, a Munkapárt főtitkára lemondásra szólította fel Ariel Saron kormányfőt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!