Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Hamasz nem vesz részt az új palesztin kormányban

MTI
2003.09.21. 21:43
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet nem vesz részt a várhatóan a jövő héten megalakuló palesztin kormányban - dacára azoknak a híreknek, miszerint a kabinetnek legalább egy, a Hamászhoz szorosan kötődő tagja lesz.

"A Hamász mozgalom egyetlen korábbi kormánynak sem volt résztvevője, és nem lesz tagja a következőnek sem" - hangoztatja a szervezet a Reuters brit hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

A Hamász politikája ugyanis az, hogy nem vesz részt semmilyen kormányban, "amelynek programja a palesztin nép jogait semmibe vevő oslói egyezményeken alapul" - az 1993-ban aláírt ideiglenes izraeli-palesztin békemegállapodásra utalva.

A szélsőséges szervezet közleménye az után került napvilágra, hogy az új palesztin kabinetnek támogatást gyűjtő Ahmed Korei kijelölt miniszterelnök vasárnap egy 13 palesztin frakciót képviselő bizottsággal tárgyalt Gázában. A Hamász küldöttje nem vett részt a megbeszéléseken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?