Árpád
-2 °C
4 °C

Bizalmatlansági indítvány a cseh kormány ellen

MTI
2003.09.23. 17:22
Bizalmatlansági indítványt nyújtott be kedden a Vladimír Spidla miniszterelnök vezette szociáldemokrata többségű cseh koalíciós kormány ellen az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt (ODS). A kormány sorsát eldöntő szavazásra pénteken délelőtt kerül sor - döntött kedden a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

"A kormány egyre mélyebb válságba dönti Csehországot, árt az ország érdekeinek, ezért úgy véljük, hogy le kell váltani" - ismertette pártja álláspontját a parlamentben Miroslav Topolánek, a polgári demokraták elnöke.

Miroslav Grebenícek, a szintén ellenzéki Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának (KSCM) elnöke megerősítette, hogy pártja képviselői pénteken támogatni fogják a polgári demokraták indítványát, s a kormány menesztésére fognak szavazni. A bizalmatlansági indítvány vitája már csütörtökön délután megkezdődik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?