Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zeman lehitlerezte a szudétanémetek vezetőjét

MTI
2003.09.26. 17:07
"Jól kihizlalt Hitlerhez" hasonlította Milos Zeman volt cseh kormányfő és szociáldemokrata pártelnök Bernd Posseltet, a kitelepített szudétanémetek németországi szervezetének vezetőjét csütörtök délután egy prágai gazdasági fórumon elhangzott beszédében - jelenette pénteken a prágai sajtó. A szabadszájúságáról ismert Zeman, aki tavaly nyáron távozott a miniszterelnöki bársonyszékből, a cseh gazdaságról tartott előadását már szokásosan számos "szórakoztató" elemmel tarkította.

Bár gazdasági előadásról volt szó, kedvenc témája a szudétanémetek sem maradhattak ki. Zeman ismét az egykori Csehszlovákia elárulásával vádolta meg őket, s Bernd Posseltet, a szudétanémet kitelepítettek németországi szervezetének elnökét pedig "jól kihizlalt Hitlerhez" hasonlította. A múlt év elején Zeman diplomáciai feszültséget okozott Prága és Berlin között, amikor egy lapinterjúban a szudétanémeteket Hitler ötödik hadoszlopának minősítette.