István, Vajk
17 °C
34 °C

Reális tartalomról beszélt Bush és Putyin

MTI
2003.09.27. 09:20
George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök péntek este - közép-európai idő szerint szombaton reggel - a Camp Davidben tartott első megbeszélésükön megvitatta kétoldalú együttműködés kérdéseit és szót ejtett néhány időszerű nemzetközi kérdésről.

A két fél között jelentős nézeteltérések vannak a háború utáni iraki rendezés ügyében és az iráni atomprogram kérdésében, de ezek mellett szót ejtenek a gazdasági együttműködésről és a terrorizmus elleni küzdelemről is.

Bush a hírügynökségek washingtoni értesülései szerint azt kéri Putyintól, hogy Moszkva segítse az iraki újjáépítés és békefenntartás céljait szolgáló biztonsági tanácsi ENSZ-határozat jóváhagyását. Orosz források viszont jelezték, hogy Putyin a közelgő parlamenti választások miatt alighanem kivár az orosz csapatok Irakba küldésének elhatározásával.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség értesülése szerint Bush és Putyin négyszemközti találkozóján a kétoldalú kapcsolatokat annak fényében vizsgálta, hogy miképpen lehet azokat erősíteni és reális tartalommal megtölteni.

Előzetes közlések alapján a találkozó helyi idő szerint szombaton délután ér véget.