Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Reális tartalomról beszélt Bush és Putyin

MTI
2003.09.27. 09:20
George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök péntek este - közép-európai idő szerint szombaton reggel - a Camp Davidben tartott első megbeszélésükön megvitatta kétoldalú együttműködés kérdéseit és szót ejtett néhány időszerű nemzetközi kérdésről.

A két fél között jelentős nézeteltérések vannak a háború utáni iraki rendezés ügyében és az iráni atomprogram kérdésében, de ezek mellett szót ejtenek a gazdasági együttműködésről és a terrorizmus elleni küzdelemről is.

Bush a hírügynökségek washingtoni értesülései szerint azt kéri Putyintól, hogy Moszkva segítse az iraki újjáépítés és békefenntartás céljait szolgáló biztonsági tanácsi ENSZ-határozat jóváhagyását. Orosz források viszont jelezték, hogy Putyin a közelgő parlamenti választások miatt alighanem kivár az orosz csapatok Irakba küldésének elhatározásával.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség értesülése szerint Bush és Putyin négyszemközti találkozóján a kétoldalú kapcsolatokat annak fényében vizsgálta, hogy miképpen lehet azokat erősíteni és reális tartalommal megtölteni.

Előzetes közlések alapján a találkozó helyi idő szerint szombaton délután ér véget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?