Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merényletkísérlet iraki vallástudós ellen

MTI
2003.09.29. 15:02
Merényletkísérletet élt túl sértetlenül egy iraki vezető - közölte hétfőn az ideiglenes kormányzótanács egyik tagja. A szóban forgó síita vallástudósnak, Dzsaláleddín asz-Szagírnak szerepe van a Szaddám Huszein elnök bukása utáni új alkotmány kidolgozásában - tette hozzá az AFP hírügynökségnek nyilatkozó tanácstag. A Bagdadban végrehajtott merénylet körülményeiről mindössze annyit mondott, hogy asz-Szagír vasárnap délután éppen hazafelé tartott, amikor tüzet nyitottak gépkocsijára. "Nem sebesült meg, és jól érzi magát" - közölte Mohammed Abdel-Dzsabbár tanácstag, hozzáfűzve, hogy asz-Szagír hétfőn már részt vett az új alkotmányt előkészítő bizottság ülésén.

A síita vallástudós elleni támadást az Egyesült Államok által kinevezett kormányzótanács három női tagjának egyike, az ugyancsak síita Akila al-Hásimi elleni merénylet után kilenc nappal követték el. A politikus asszony később belehalt súlyos sebesüléseibe - írta a Reuters.