Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Ezrek emlékeztek Bali szigetén

MTI
2003.10.12. 10:04
Egyes jelentések szerint kétezer, más források szerint háromezer résztvevője volt Indonézia üdülőszigetén tartott megemlékezésen. A jelenlévők - a túlélők valamint a halálos áldozatok családtagjai - a szabad ég alatt közös imával, egyházi dalokat és népdalokat énekelve idézték fel a turistaparadicsomban egy évvel ezelőtt történt terrorcselekmény szörnyű emlékét és felolvasták a halottak nevét.

Az eseményen jelen volt John Howard ausztrál miniszterelnök. Az iszlám szélsőségesek által végrehajtott terrorcselekmény halottai között a legtöbben ausztrálok voltak, nyolcvannyolcan vesztették életüket - emlékeztettek a hírügynökségek.

A megemlékezésen 22 ország polgárai vettek részt, többek között Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Braziliából, Dél-Koreából és Portugáliából valamint Indonézia különböző részeiből.

Susilo Bambang Yudhoyono indonéziai politikai és biztonsági miniszter azt ígérte az egybegyűlteknek, hogy kormány folytatja a még szökésben lévő merénylők felkutatását. Indonéziában eddig 34, szélsőséges szervezetekhez tartozó személyt fogtak el, közülük hármat halálra ítéltek.