Bernadett
0 °C
4 °C

Fontos terrorsejtet számoltak fel a Fülöp-szigeteken

MTI
2003.10.23. 13:19
Az iszlám szélsőségesekkel szembeni Fülöp-szigeteki fellépés legújabb sikerével dicsekedett Gloria Macapagal Arroyo Fülöp-szigeteki elnök csütörtökön, közölve: az ország biztonsági erői leleplezték a Jemaah Islamiyah (JI) terrorszervezet egyik fontos sejtjét.

A manilai kormányzat múlt vasárnap jelentette be, hogy elfogták Taufek Refkét, aki az említett terrorista sejt egyik vezetőjeként tevékenykedett a déli országrészben fekvő Mindanao szigetén. A manilai biztonsági erők másnap Cotabato városban megrohamozták a JI tagjainak feltételezett rejtekhelyét, ahol bombakészítéshez használatos felszereléseket találtak.

Arroyo elnök asszony csütörtökön sajtóértekezleten ecsetelte a biztonsági erők sikerének jelentőségét. A tájékoztató alatt Arroyo mögött katonák elővezették a bilincsbe vert Refkét - jelenti az AP. A Jemaah Islamiyah számlájára számos délkelet-ázsiai terrorcselekményt írnak, köztük az indonéziai Bali szigetén tavaly ősszel elkövetett, több mint 200 halálos áldozatot követelő robbantásos merényletet is.