Auguszta
-3 °C
2 °C

Merénylőket öltek meg az amerikaiak Irakban

MTI
2003.10.24. 11:57
Két irakit lelőttek amerikai katonák a péntekre virradó éjjel Bagdadtól északkeletre, Baakúba közelében, miután az irakiak gránátvetővel támadtak egy amerikai konvojra.

Egy iraki rendőrhadnagy elmondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy az amerikaiak, akiket Hib Hib faluban ért a támadás, lövéseket adtak le a merénylők irányában, és mindkettőt azonnal mgölték.

Az amerikai hadsereg még nem erősítette meg az incidens hírét, ahogy azt a másik, szemtanúktól származó értesülést sem, miszerint a fővárostól nyugatra fekvő Fallúdzsában péntek reggel egy út mentén elhelyezett pokolgép megrongált egy amerikai Humvee terepjárót, több amerikai katona sérülését okozva. Ha a hír igaz, akkor ez volt a hatodik egymást követő nap, amelyen támadás érte az amerikaiakat a szunnita városban.

Még egy iraki meghalt csütörtök este a főváros déli bejáratánál, egy piactéren, ahova gránátlövedék vagy Katyusa rakéta hullott - közölte pénteken a különböző információkat ismertetve a körzet rendőrfőnöke. Egy másik lövedék ugyanakkban a körzetben, ad-Dúrában egy épülőfélben lévő, üres házba csapódott be - tette hozzá.