Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Terroristákat tettek ártalmatlanná Mekkában

MTI
2003.11.03. 15:50
A szaúdi rendőrség tűzharcban lelőtt két terroristát Mekkában, az iszlám szent városában hétfőn, egyúttal meghiúsított egy terrorista összeesküvést - jelentették a helyi hírközlő szervek.

A rendőrség körülvette a terroristák rejtekhelyét, két épületet Mekka as-Sara negyedében - idézi a Reuters hírügynökség a szaúd-arábiai televíziót. A terroristák automata fegyverekkel és kézigránátokkal kemény támadást indítottak, a rendőrök viszonozták a tüzet, s amikor a terroristák autóikon menekülni próbáltak, a rendőrök eltalálták az egyik gépkocsit, megölve annak két utasát. Az összecsapásban egy rendőr könnyebben megsebesült.

Az eltalált autóban és az épületekben a rendőrök fegyvereket és lőszert foglaltak le, egyebek közt Kalasnyikov gépkarabélyokat, kézigránátokat, rakétagránátokat, valamint robbanóeszközök készítésére alkalmas anyagokat. Találtak útleveleket, személyi igazolványokat és szórólapokat is.

A rijádi belügyminisztérium egyik tisztviselője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy az incidens nyomán megszigorítják a biztonsági intézkedéseket Mekkában, különösen a ramadán utolsó tíz napján, amikor mintegy kétmillió muzulmán zarándokot várnak a szent városba, Mohamed próféta szülőhelyére az omra - a kis zarándoklat - alkalmából.