Piroska
-2 °C
5 °C

Nagyerejű robbanások Bagdadban

MTI
2003.11.03. 20:04
Nagyerejű robbanások rázták meg helyi idő szerint hétfő este Bagdad központját, az iraki főváros nyugati részét. Gyors egymásutánban több, feltételezhetően aknavetőkből kilőtt gránát okozta robbanás hallatszott az amerikai vezetésű közigazgatás központjától nem messze. A Reuters négy, az AFP három detonációról számolt be.

A hírügynökségek egyelőre nem közöltek részleteket a robbanások pontos helyéről. Azt sem tudni, hogy voltak-e halálos áldozatok vagy sebesültek. Egy, a Reuters által idézett amerikai katonai szóvivő szerint a gránátok közül három robbant az iraki főváros központjában, de a pontos helyet nem tudta megjelölni.

Szemtanúk azt közölték a brit hírügynökséggel, hogy a detonációk a Szaddám Huszein volt elnök által használt palota-együttes közeléből hallatszottak, míg más források azt állították, hogy a robbanások az Egyesült Államok vezette iraki közigazgatás épületének közelében történtek. A koalíciós erők szóvivője szerint három robbanás, más források szerint öt detonáció hallatszott Bagdad nyugati részében, az iraki amerikai katonai parancsnokság ugyanakkor semmit nem közölt a történtekről.