Auguszta
-4 °C
2 °C

Gránátot dobtak a sörözőkre Bogotában

MTI
2003.11.16. 10:52
A robbanások következtében legalább 50 ember, köztük három amerikai állampolgár sebesült meg. A rendőrség a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szélsőbaloldali szervezetet tartja felelősnek a merényletekért. Az egyik söröző biztonsági őre elfogta a merénylők egyikét, akit a rendőrség kihallgatásra elvitt.

Helyi idő szerint éjjel fél tizenegy körül, egymástól alig néhány másodperces eltéréssel robbantak a repeszgránátok két, zsúfolásig tömött söröző előtt a kolumbiai főváros szórakozóhelyeiről közismert északi negyedében. A sebesültek között három amerikai állampolgár is van, akik feltételezhetően az amerikai nagykövetség alkalmazottai. Az EFE jelentése szerint a robbanások után a nagykövetség több képviselője a helyszínre sietett.

A hét milliós Bogotában több merényletet követtek el az utóbbi hónapokban. Legutóbb október 8-án hat ember vesztette életét, huszonegy pedig megsebesült, amikor autóba rejtett pokolgép robbant. Február 7-én hasonló, a hatóságok szerint a FARC által végrehajtott merénylet 36 ember életét oltotta ki, 170-et pedig megsebesített.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft