Vidékről hozták a Sevardnadze mellett tüntetőket Tbiliszibe

MTI
2003.11.18. 17:53
Több ezer embert szállítottak kedden buszokkal vidékről a tbiliszi parlament elé az Újjászületés párt emberei, hogy nagyszabású szimpátiatüntetést tartsanak Eduard Sevardnadze grúz elnök mellett.

Aszlan Abasidze, az önmagát ellenzékinek nevező, valójában a kormányt támogató párt vezetője (a Grúziához tartozó Adzsár Autonóm Köztársaság elnöke) a parlament épületénél tartott nagygyűlésen elítélte a hatalom érdekében az elnök elmozdítását kicsikarni akaró radikális ellenzéket, és pártja támogatásáról biztosította a "törvényes hatalmat", vagyis a hivatalban lévő Eduard Sevardnadzét.

Az összegyűltek előtt - akiknek a számát egyes források 4000 főre, mások tízezerre tették - a kulturális élet több ismert szereplője is szót kapott, s ők is egységre, az ország nyugalmának megőrzésére hívtak fel.

A Reuters értékelése szerint a közönség gyér tapsából, illetve a jelenlévő újságírók kérdéseire adott válaszaikból kitetszett, hogy a Grúzia nyugati részén fekvő Adzsáriából érkezettek zöme nem igazán értette, miért is szállították őket a fővárosba.