Piroska
-2 °C
5 °C

Szlovákia újratárgyalná Bős ügyét

MTI
2003.12.27. 15:03
Ha a hágai ítélet végrehajtásának ügyében nem történik valami érdemleges elmozdulás, akkor "valóban mérlegelendő lenne, hogy nem kellene-e ismét a hágai Nemzetközi Bírósághoz fordulni. A semmiféle eredményt és készséget nem jelző eljárás a végtelenségig nem tartható" - idézte szombaton a szlovák diplomácia vezetőjének szavait a TASR hírügynökség.

A szlovák hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hágai bírói testület már 1997-ben meghozta a bősi kérdést rendezendő döntést, de mint írta: "Annak végrehajtását eddig nem sikerült elérni."

A felek korábban megállapodtak abban, miszerint a hágai ítélet végrehajtásának ügyét pusztán olyan "technikai kérdésként" kívánják kezelni, amely nem lehet kedvezőtlen befolyással a két ország együttműködését érintő más ügyekre - tette hozzá a külügyminiszter.

A szlovák hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hágai bíróság mindkét felet tárgyalásokra és a vízlépcsőről szóló 1977-es aláírt szerződés eredeti céljainak megvalósítását célzó óhatatlan intézkedések meghozatalára kötelezte.