Két palesztint lelőttek, másik kettő felrobbantotta magát

MTI
2004.01.11. 13:34
Lelőttek egy palesztin fiatalembert izraeli katonák vasárnap Náblusz közelében - közölték palesztin biztonsági források. Ugyancsak Ciszjordániában két kamikazejelölt - akció előtt - felrobbant.

Az izraeli katonák kődobáló fiatalokra nyitottak tüzet a palesztin autonóm várostól délre fekvő Zeita faluban. Izraeli katonai forrás szerint "a rutinfeladatot ellátó katonákat nagy kövekkel kezdte dobálni egy palesztin tömeg, majd a katonák észrevettek egy fegyveres férfit, rálőttek és eltalálták, amint épp gyújtópalackok készült dobni feléjük".

Életét vesztette egy palesztin öngyilkos merénylő a szintén Ciszjordánia északi részén fekvő Karnei Somron zsidó telep közelében, miután robbanószerrel megrakott öve idő előtt felrobbant - mondta el egy palesztin biztonsági forrás. Izraeli katonai forrás szerint nem volt izraeli áldozata a detonációnak.

Ugyancsak idő előtt robbant fel vasárnap egy pokolgép egy valószínűleg izraeli területre tartó palesztin férfinál Náblusz közelében, egy palesztin faluban. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az izraeli hadsereg szóvivője.