Lehel
17 °C
27 °C

Németországba vezetnek a madridi merénylet szálai

MTI
2004.03.25. 22:21
Három újabb gyanúsítottat tartóztattak le a spanyol hatóságok a madridi vonatrobbantásokkal összefüggésben - jelentette be csütörtökön a spanyol belügyminisztérium.

A három marokkói férfit Madrid térségében és a fővárostól 35 kilométere lévő Ugenában vették őrizetbe szerdán. A gyanúsítottak házaiban házkutatást tartottak bizonyítékok után - közölték belügyi források.

A március 11-én elkövetett terrorcselekményekkel összefüggésben őrizetbe vettek száma ezzel 16-ra emelkedett.

Az n-tv német hírtelevízió eközben arról adott hírt, hogy feltételezhető, hogy Németországban tervelték ki a két héttel ezelőtt Madridban elkövetett robbantásokat.

Az n-tv hírtelevízió úgy tudja, hogy a Madridban előállított gyanúsítottak közül hárman korábban Németországban éltek. Más források egy vagy két ilyen személyről tudnak.

A televízió a hírszerzésre (BND) és a szövetségi bűnügyi hivatalra (BKA) hivatkozva tette közzé értesülését, de az említett szervek nem voltak hajlandók megerősíteni az információt. Állítólag maga a szövetségi főügyész, Kay Nehm vonta magához az ügyet - jelentette S. Kovács Ferenc, az MTI berlini tudósítója.

A nyomok főleg Hessen tartományba vezetnek, de a német különleges szolgálatok szerint a gyanúsítottak egy nagyobb, működését több tartományra kiterjesztő csoporthoz tartoznak.