Piroska
-2 °C
5 °C

Berlusconi húsvéti villámlátogatást tett Irakban

MTI
2004.04.10. 14:08
Meglepetésszerű húsvéti látogatást tett szombaton az iraki Násziríjában állomásozó olasz csapatoknál Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök.

Berlusconi rövid megbeszélést folytatott az olasz alakulatok parancsnokával és Barbara Continivel, a dél-iraki Zí Kár tartomány ideiglenes kormányzójával, majd az olasz katonákkal találkozott - közölte Paola della Casa, a szövetséges erők ideiglenes hatóságának (CPA) tisztségviselője.

"Önök bizonyítják, hogy az olasz nemzet képes a világban képviselni a jog és a civilizáció értékeit. Bravó, hazájuk büszke Önökre!" - köszöntötte a katonákat az olasz kormányfő. Köszönetet mondott a katonáknak helytállásukért, és biztosította őket, hogy az olasz társadalom mögöttük áll.

"Teljes meglepetés volt ez mindenki számára. A katonák megdöbbentek, amikor meglátták őt, és nagyon örültek a látogatásnak" - mondta della Casa, hozzátéve, hogy hazautazása előtt Berlusconi még megtekinti azt az olasz bázist, ahol tavaly novemberben egy pokolgépes merénylet 19 olasz katona életét oltotta ki.

Az olasz alakulatok a hét elején síita felkelőkkel keveredtek fegyveres harcokba az iraki városban, a tűzpárbajokban 15 iraki vesztette életét, és mintegy tucat olasz katona megsebesült.