Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Véletlen baleset idézte elő a szófiai gázmérgezéses balesetet

MTI
2004.04.12. 19:34
Véletlen baleset idézte elő 49 személy mérges gáz okozta sérülését a szófiai rendőrség közlekedésrendészetének központjában, a korábbi jelentésekkel ellentétben nincs szó szándékos támadásról, jelentette be hétfőn a bolgár rendőrség. Pénteken még azt közölték a bolgár hatóságok, hogy egy ismeretlen személy mérges gázzal töltött gránátot hajított az ügyük elintézésére váró, sorban álló emberek közé.

A szem-, tüdő- és májkárosodást okozó mérges gáz valójában egy különleges golyóstollból került a levegőbe. A golyóstoll tulajdonosa nem szándékosan okozott bajt embertársainak; a toll véletlenül esett ki zakója zsebéből, és széttörött, ezért jutott a CS-1 jelű veszélyes mérges gáz a zsúfolt váróterem légterébe.

A balesetet okozó ötvenéves férfi önvédelmi fegyverként vásárolta a különleges golyóstollat, de ezzel is vétett a jogszabályok ellen, mert nem szerezhetett volna és nem tarthatott volna magánál ilyen eszközt. Ez a vétség azonban eltörpül a szándékos terrortámadás bűne mellett, amellyel eredetileg gyanúsították. Így 72 órás elzárás után hétfőn szabadon engedték.