Ágnes
-1 °C
2 °C

Túszként tartanak fogva egy amerikai katonát

MTI
2004.04.16. 22:11
Túszként tartanak fogva Irakban egy amerikai katonát, aki a múlt héten, egy amerikai konvoj ellen Bagdadtól nyugatra végrehajtott támadásban tűnt el egy társával együtt - jelentette pénteken az ABC amerikai televízió.

A tévé szerint az amerikai hadsereg birtokában van egy videokazetta, amelyen az eltűnt katona iraki felkelők fogságában látható. A kazetta eljutott az al-Dzsazíra arab hírtévéhez is, amely azonban még nem sugározta a felvételt. A videofelvételt pénteken juttatták el az Irakban lévő amerikai hadsereghez - közölte az ABC tévében az amerikai védelmi minisztérium egy illetékese, aki egyelőre csak annyit árult el, hogy a katona egyenruhában látható a felvételen.

Iraki felkelő múlt pénteken reggel a Bagdadtól 10 kilométerre lévő Abu Garibba vezető országúton támadtak rá egy üzemanyagot szállító amerikai gépkocsioszlopra. A támadásban legkevesebb kilencen vesztették életüket, két amerikai katonának nyoma veszett. A támadás után eltűnt egy amerikai olajtársaság hét alkalmazottja is. Lehet, hogy közülük négyük holttestét találták meg nemrég egy árokban a támadás helyszínéhez közel