Benedek
-4 °C
5 °C

Dávid Ibolya ott lesz az aradi Szabadság-szobor avatásán

MTI
2004.04.21. 21:02
Dávid Ibolya szerdán az MTI-vel közölte: megtiszteltetésnek tekinti, hogy ott lehet a Szabadság-szobor avatóünnepségen Aradon. "Jól esett, hogy a miniszterelnök úr méltányolja ez irányú munkámat" - mondta az MDF elnöke, hozzáfűzve: természetesen megtiszteltetés, hogy ott lehet az avatóünnepségen Aradon.

Dávid Ibolya Gál J. Zoltán kormányszóvivő azon kijelentésére reagált, amely szerint "Medgyessy Péter fontosnak tartotta, hogy személyesen kezdeményezze Dávid Ibolya, az MDF elnöke, az Országgyűlés alelnöke részvételét az avatóünnepségen, mivel ő az a politikus, aki a legtöbbet tette azért, hogy a szobor újra álljon".

Az MDF elnöke elmondta: valóban szívügyének tekintette "a világ legszebb Szabadság-szobrának" köztérre helyezését. "Mérhetetlen az örömöm, hogy végre kiszabadult az aradi Szabadság-szobor trianoni fogságából" - jelentette ki Dávid Ibolya.

Az aradi vértanúk emlékét őrző szoborcsoportot április 25-én újra leleplezik, és felavatják a Tűzoltó téren kialakítandó, a magyar alkotás mellett egy majdani román emlékműnek is otthont adó magyar-román megbékélési parkot. Az avatóünnepségen részt vesz és beszédet mond Medgyessy Péter miniszterelnök.