József, Bánk
-7 °C
0 °C

Merényleteket előzött meg a szaúdi rendőrség

MTI
2004.04.29. 16:15
Nagyszabású merényleteket előzött meg a szaúdi rendőrség a rijádi öngyilkos bombamerényletek előtt - közölte a szaúdi belügyminiszter. - Több olyan támadást hiúsított meg a rendőrség, amelyekhez képest az 5 halálos áldozatot követelő áprilisi, illetve a 17 áldozatot követelő tavaly novemberi rijádi robbantások eltörpültek volna - idézte csütörtökön az SPA hivatalos szaúdi hírügynökség Najef bin Abdel-Azíz szerdai nyilatkozatát.

A miniszter nem tért ki a meghiúsított támadások természetére, ugyanakkor közölte, hogy az akciók részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák. Megerősítette, hogy a biztonsági erők továbbra is üldöznek három, körözés alatt álló feltételezett terroristát az ország északkeleti részén, a hegyvidéki el-Hasszaja térségben. Vélhetően közöttük van Abdul-Azíz Isza Abdul-Mohszin el-Mokrin, akit az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet szaúdi vezetőjeként tartanak számon.

A szaúdi fővárosban április 21-én a szaúdi biztonsági szolgálatok hétemeletes székháza ellen hajtottak végre támadást, amely öt halálos áldozatot követelt és közel 150 embert megsebesített. Tavaly novemberben 17-en vesztették életüket az al-Muhaja lakónegyed elleni támadásban, ekkor mintegy 120-an sérültek meg.