Konrád
8 °C
26 °C

Vuk Draskovic külügyminiszter perbe fogja az államot

MTI
2004.04.29. 20:44
Perbe fogja a szerb államot Vuk Draskovic újdonsült szerbia-montenegrói külügyminiszter amiatt, hogy lehallgatták őt és pártját. Draskovic lakásából a szerb titkosszolgálat emberei a nyilvánosság előtt hétfőn távolítottak el három poloskát, és tévékamerák előtt csütörtökön két lehallgató berendezést szereltek le pártja, a Szerb Megújhodási Mozgalom (SPO) belgrádi székházában is. Az egyik poloskát a párt konferenciatermének mennyezetéből, a másikat Draskovic irodájából szedték ki.

A politikus régóta követelte a hatóságoktól, hogy a nyilvánosság előtt távolítsák el a poloskákat, de a kormány csak néhány napja adott erre engedélyt. Az SPO székházában tartott "nagytakarítás" után Draskovic bejelentette, hogy nem hagyja annyiban, kártérítési pert indít az állam ellen. A politikus szerint a poloskák eltávolításával ugyanis még nem távolították el a lehallgatások következményeit.

Draskovic szerint "nagy kártérítési követelés következik", mivel a lakásában és az SPO székházában elhelyezett lehallgató készülékeket bűntényekre használta fel a milosevici titkosszolgálat, például az 1999-ben ellene elkövetett merénylet kivitelezéséhez.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft