Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Izraeli helikopterek rakétákat lőttek Rafahra

MTI
2004.05.13. 09:35
Helikopterekről kilőtt rakétákkal támadta az izraeli hadsereg csütörtökön két hullámban a Gázai övezetben lévő rafahi palesztin menekülttábort, a támadásokban heten meghaltak, tízen megsebesültek.

Az első, hajnali támadás során a helikopter célzott lövést adott le aktivisták egy csoportjára, akik robbanószerkezetek telepítésére készültek - közölte az izraeli hadsereg szóvivője. A rakéta hét palesztint megölt, hetet megsebesített.

Reggel izraeli helikopterről kilőtt rakéták újabb három palesztint sebesítettek meg a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban. Az esetről beszámoló palesztin kórházi források szerint mind a három sebesült polgári személy.

Néhány órával korábban az egyiptomi határ mentén fekvő településen a palesztinok rakétagránáttal felrobbantottak egy izraeli páncélozott járművet. Öt izraeli katona vesztette életét a támadásban. Kedden hat izraeli katona lelte halálát egy páncélozott szállító jármű felrobbantása miatt.

Az izraeli hadsereg e veszteségek nyomán elrendelte, hogy valamennyi katonai járműből rakodják ki a robbanóanyagokat - jelentette a katonai rádió. A bevetésekre induló járművek rendszerint a fegyvercsempészésre szolgáló alagutak, valamint a palesztin fegyvergyártó műhelyek megsemmisítése céljából vittek magukkal robbanószert.