Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kisfiút gázoltak a magyarok Irakban

MTI
2004.05.16. 22:12
Elütött egy iraki kisfiút a magyar szállítókontingens egyik járműve Hilla közelében vasárnap délután, a tíz év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba - tájékoztatta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese az MTI-t Budapesten.

A magyar konvojt biztosító egészségügyi személyzet azonnal elsősegélyben részesítette a sérültet, és értesítették az amerikai egészségügyi szolgálatot, amely mentőhelikopterrel a bagdadi amerikai kórházba szállította a gyermeket.

Bocskai István a baleset körülményeiről, az Irakból érkezett legújabb, a korábbi közlést pontosító információk alapján elmondta, a gyermek a magyar konvojjal szemben haladó amerikai gépjárművek közül futott ki, és a magyar konvoj előfutó, biztosító gépjárműve ütötte el. Hangsúlyozta, a sofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet.

Elmondta azt is, hogy a korábbi híradástól eltérően a baleset nem lakott területen, hanem Hillától mintegy 100 kilométerre délre, lakott területen kívül történt.