Valér
2 °C
8 °C

Bagdad: pokolgép robbant a zöld zóna közelében

MTI
2004.05.31. 15:00
Legalább ketten életüket vesztették, és huszonegyen megsebesültek egy gépkocsiba rejtett pokolgép felrobbanása következtében hétfőn az iraki főváros nyugati részén - közölték amerikai katonai források. Az AFP tudósítója két halottat látott a helyszínen, az iraki kórházak további két halálos áldozatról számoltak be.

Mike Murray ezredes, az amerikai hadsereg tisztje elmondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi volt az Irakot megszálló koalíciónak otthont adó, úgynevezett zöld zóna közelében, Bagdad egyik forgalmas utcáján elkövetett támadás célpontja. Az al-Arabíja arab nyelvű hírtelevízió értesülése szerint a merénylet az iraki kormányzótanács egyik tagja, Muvafak ar-Rabii ellen irányult. "Egy Mercedes jött lefelé az utcán, befordult, és hirtelen felrobbant" - mondta egy szemtanú.

A detonáció következtében mély kráter keletkezett az úttest közepén, és több gépkocsi kigyulladt.

Számos mentőautó és két tűzoltóautó érkezett a helyszínre, amelyet az amerikai katonák lezártak, és a levegőbe leadott lövésekkel igyekeztek szétoszlatni az időközben összegyűlt, koalícióellenes jelszavakat skandáló tömeget.