Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Izraeli helikoptertámadás palesztin fémműhelyek ellen

MTI
2004.06.09. 00:24
Izraeli helikopterek rakétákkal leromboltak kedden két palesztin fémüzemet a Gázai övezetben, Sati menekülttábornál, a támadásban két járókelő megsebesült.

Szemtanúk szerint összesen három rakétát lőttek ki az épületekre, amelyek egyike a szélsőséges palesztin Hamász szervezet egy irodája mellett állt. Valószínű, hogy egy órákkal korábbi palesztin rakétatámadás megtorlásáról van szó: a Gázai övezetből indított palesztin lövedék Szderót izraeli település egyik útján robbant, és miatta öt embert idegösszeroppanással kezelni kellett.

Az izraeli hadsereg korábban többször vett már célba fémipari létesítményeket, arra hivatkozva, hogy ott a palesztinok fegyvereket, illetve robbanószerkezeteket állítanak elő. Az izraeli hadsereg a keddi támadás után közleményt adott ki, amely szerint fegyverraktárnak használt épületeket romboltak le, ahol izraeli civilek ellen irányuló terrorista tevékenységet folytattak. Palesztin forrás szerint a műhelyben generátorokat, ablakkereteket, illetve motorkerékpárokat állítottak elő.