Gerzson
-3 °C
3 °C

Életét vesztette a koalíció több alvállalkozója egy iraki támadásban

MTI
2004.06.15. 17:19
Életét vesztette kedden Irakban az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció több alvállalkozója, amikor ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak gépkocsijaikra. Mark Kimmitt amerikai dandártábornok újságíróknak elmondta, hogy a támadók Bagdadtól nyugatra, a repülőtér közelében, egy autópálya felüljárójáról nyitottak tüzet a polgári alkalmazottak három autóból álló gépkocsioszlopára.

A támadásban többen életüket vesztették, az áldozatok pontos számát Kimmitt azonban nem tudta megnevezni. A támadás következtében két jármű mozgásképtelenné vált, a harmadiknak viszont sikerült eljutnia a szövetségesek egyik támaszpontjára - tette hozzá az értesüléseit közvetlenül a megrémült túlélőktől szerző tábornok.

Iraki felkelők az elmúlt hónapokban egyre több támadást hajtottak végre az országukat megszálló, amerikai vezetésű koalíciónak dolgozó polgári alvállalkozók ellen. Hétfőn egy öngyilkos merénylő autóba rejtett pokolgéppel Bagdad központjában kioltotta a General Electric amerikai óriáscég három külföldi alkalmazottjának és két - szintén külföldi - testőrüknek az életét. A bagdadi repülőtérre vezető legfontosabb úton fegyveres támadók szintén júniusban lecsaptak a Blackwater amerikai cég négy biztonsági emberére.