Az al-Kaida amerikai túsz kivégzésével fenyegetőzik

MTI
2004.06.16. 00:23
Egy al-Kaidának tulajdonított üzenet szerint a terrorszervezet kivégez egy amerikai túszt, ha 72 órán belül nem engedik el a Szaúd-Arábiában fogva tartott fegyvereseit.

"Ha szaúdi kormány zsarnokai biztosítani akarják az amerikai túsz elengedését, szabadon kell engedniük a börtöneikben fogva tartott mudzsahedinjeinket. Mától számítva 72 óra áll a rendelkezésükre vagy feláldozzuk őt" - áll az közleményben, amelyet egy szélsőséges iszlám honlapon tettek közzé.

A közleményt az al-Kaida Arab-félszigeti Szervezete írta alá és egy olyan szélsőséges iszlám honlapon tették közzé, amelyen már több hasonló üzenet volt a múltban olvasható.

A közlemény hitelességét egyelőre nem sikerült megállapítani. A csoport megismétli: ha híveit péntekig nem engedik szabadon, túszuk halálát "más keresztesek vérfürdője követi" idén az Arab-félszigeten.

Az al-Kaida szombaton közölte, hogy a fogságában van a 49 éves Paul Marsall Johnson amerikai mérnök, az első amerikai, akit az arab monarchiában több mint egy éve tartó erőszakhullám során túszul ejtettek.