Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Aknagránátok és rakéta Bagdadban

MTI
2004.06.27. 21:59
Öt ember meghalt aknagránátok becsapódásától vasárnap Bagdadban, a Tigris folyó partján, közöttük egy gyermek, közölte egy iraki rendőrtiszt. Rakétatalálat egy amerikai katona halálát is okozta a fővárosban. A két aknagránát becsapódása további három embert sebesített meg kora este. Az eset az iraki koalíciós erők főhadiszállását is magában foglaló úgynevezett zöld zóna közelében történt, a folyóparton, szemben az elnöki palotával. Egy nyugati tudósító látta a becsapódás okozta krátereket és vértócsákat.

Az amerikai hadsereg közlése szerint három rakéta magába a zöld zónába is becsapódott, de emberéletben vagy anyagiakban nem okozott kárt. A zónát tartalmazó városrészben már délelőtt is becsapódtak aknagránátok - közölték az amerikaiak. A zöld zónát gyakran érik rakéta- vagy aknatámadások, de ezek ritkán követelnek áldozatot vagy okoznak anyagi kárt.

Becsapódó rakéta megölt egy amerikai katonát a Bagdad peremén található Camp Cuervo táborban, amelyben az első amerikai páncélos hadosztály állomásozik - közölte az amerikai hadsereg, de több részletet nem közölt.