Piroska
-2 °C
5 °C

Az al-Kaidával vívtak tűzpárbajt Rijádban

2004.06.30. 22:50
Az al-Kaida terrorhálózat szaúd-arábiai csoportjának egyik fő szellemi irányítóját ölték meg szaúdi rendőrök szerdán egy tűzpárbajban - közölték biztonsági források.

Abdullah ar-Rosudot szerdán Rijád keleti részében a biztonsági erők megölték - közölte egy forrás, hozzátéve, hogy a férfi halála súlyos csapást mér az al-Kaida szaúdi ideológiai vezetésére.

Korábbi közlések szerint az összecsapásban két iszlám szélsőséges és egy rendőr vesztette életét.

Szemtanúk szerint a rendőrök öt gyanúsítottak üldöztek. A biztonsági erők két helikopter támogatásával lezárták a szaúdi főváros egyik körzetét az akcióban.

Egy belügyminisztériumi közlemény szerint az összecsapás során a biztonsági erők hat tagja is megsebesült, csakúgy, mint három járókelő.

Most első ízben történt összetűzés azóta, hogy Fahd király június 23-án amnesztiát hirdetett azon iszlám szélsőségeseknek, akik egy hónapon belül megadják magukat.

A közkegyelem kihirdetése azután történt, hogy a rendvédelmi erők június 18-án megölték Abdel-Azíz al-Mukrint, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szaúd-arábiai csoportjának vezetőjét, akinek a csoportja lefejezte a túszul ejtett Paul Jonhson amerikai mérnököt.