Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mongol ellenzékiek elfoglalták a tévé székházát

MTI
2004.07.01. 17:31
Elfoglalták a mongol állami televízió székházát csütörtökön Ulánbátorban az ellenzéki Hazafias Demokrata Szövetség (MDC) aktivistái, és egyenes adásban követelték, hogy ismerjék el a vasárnapi parlamenti választások eredményét. "Este beszédet kívántunk intézni a néphez, élő televíziós adásban. Miután ezt hivatalosan nem tették lehetővé, meg kellett ostromolnunk az épületet" - közölte előzőleg a televízió székházában Gundalaj parlamenti képviselő. Az adás végeztével az ellenzéki politikusok elhagyták a televízió székházát, és felszólítottak az épület előtt békésen tüntető több száz szimpatizánsukat, hogy térjenek haza.

Mongóliában vasárnap tartottak parlamenti választást, amelyen a kormányzó volt szovjet utódpárt, a Mongol Népi Forradalmi Párt és a Hazafias Demokrata Szövetség egyaránt 36-36 helyet szerzett a 76 fős Nagy Állami Hurálban. A fennmaradó négy helyen három független honatya és a Köztársasági Párt nevű kis jobboldali párt egy képviselője osztozik. A két győztes párt kölcsönösen választási csalásokkal vádolta meg egymást.