Gusztáv
3 °C
7 °C

Férje ellen vallott az isztambuli robbantások egyik gyanúsítottja

MTI
2004.07.01. 19:23
Férjére vallott és tagadta saját bűnösségét a bíróság előtt a török al-Kaida sejt feltételezett vezetőjének isztambuli robbantásokban való részességgel vádolt felesége.

Cemile Akdast, a szökésben lévő Habib Akdas feleségét tiltott szervezet támogatásával, terrorizmus támogatásával és terrorcselekményekben való bűnrészességgel vádolják a tavaly novemberi isztambuli pokolgépes merényletek kapcsán. Az asszony a szerdán kezdődött meghallgatásokon bevallotta, hogy három évvel ezelőtt Pakisztánba és Afganisztánba utazott férjével, azonban tagadta, hogy szándékosan közreműködött volna a merényletekben, és állítja, hogy el akart válni férjétől. "A férjem nagy hibát követett el" - hangoztatta a bíróság előtt Cemile Akdas a Hürriyet című lap szerint. A kérdésre, hogy mi is volt ez a hiba, az felelte: "gyilkosság".

A nem sokkal a merényletek után letartóztatott Cemile Akdast és egy másik gyanúsított feleségét azzal vádolják, hogy közvetítő szerepet játszottak a 61 halálos áldozattal járó merényletekhez használt robbanószerkezet beszerzésében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!