Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Férje ellen vallott az isztambuli robbantások egyik gyanúsítottja

MTI
2004.07.01. 19:23
Férjére vallott és tagadta saját bűnösségét a bíróság előtt a török al-Kaida sejt feltételezett vezetőjének isztambuli robbantásokban való részességgel vádolt felesége.

Cemile Akdast, a szökésben lévő Habib Akdas feleségét tiltott szervezet támogatásával, terrorizmus támogatásával és terrorcselekményekben való bűnrészességgel vádolják a tavaly novemberi isztambuli pokolgépes merényletek kapcsán. Az asszony a szerdán kezdődött meghallgatásokon bevallotta, hogy három évvel ezelőtt Pakisztánba és Afganisztánba utazott férjével, azonban tagadta, hogy szándékosan közreműködött volna a merényletekben, és állítja, hogy el akart válni férjétől. "A férjem nagy hibát követett el" - hangoztatta a bíróság előtt Cemile Akdas a Hürriyet című lap szerint. A kérdésre, hogy mi is volt ez a hiba, az felelte: "gyilkosság".

A nem sokkal a merényletek után letartóztatott Cemile Akdast és egy másik gyanúsított feleségét azzal vádolják, hogy közvetítő szerepet játszottak a 61 halálos áldozattal járó merényletekhez használt robbanószerkezet beszerzésében.