Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Szabadon engedtek egy pakisztáni túszt Irakban

MTI
2004.07.02. 17:58
Szabadon engedtek egy pakisztáni állampolgárt pénteken iraki elrablói - jelentette be a pakisztáni tájékoztatási miniszter Iszlámábádban. A miniszter közölte, hogy a férfi kapcsolatba lépett családjával, hogy tudassa, biztonságban van és már Kuvaitban tartózkodik. A miniszter nem tudott részletekkel szolgálni a férfi elengedéséről.

Amzsaf Háfiz a Kellog, Brown and Root amerikai cég számára gépkocsivezetőként dolgozott Irakban. Az al-Arabíja műholdas televízióban vasárnap bemutatott videofelvételen egy iraki fegyveres csoport a pakisztáni férfi lefejezésével fenyegetőzött arra az esetre, ha Pakisztán nem zárja be bagdadi nagykövetségét és nem rendeli haza összes Irakban dolgozó állampolgárát. A csoport ezenkívül elfogott irakiak szabadon bocsátását követelte. Az emberrablók három napot adtak követelésük teljesítésére. A határidő szerda éjjel járt le.

Az iszlámábádi kormány közölte: nem tesz eleget az emberrablók követelésének. Pervez Musarraf pakisztáni államfő felszólította az emberrablókat, engedjék el túszukat, és megkérdőjelezte, hogy valóban az iszlám nevében cselekszenek.