Aliz
6 °C
14 °C

Szabadon engedtek egy pakisztáni túszt Irakban

MTI
2004.07.02. 17:58
Szabadon engedtek egy pakisztáni állampolgárt pénteken iraki elrablói - jelentette be a pakisztáni tájékoztatási miniszter Iszlámábádban. A miniszter közölte, hogy a férfi kapcsolatba lépett családjával, hogy tudassa, biztonságban van és már Kuvaitban tartózkodik. A miniszter nem tudott részletekkel szolgálni a férfi elengedéséről.

Amzsaf Háfiz a Kellog, Brown and Root amerikai cég számára gépkocsivezetőként dolgozott Irakban. Az al-Arabíja műholdas televízióban vasárnap bemutatott videofelvételen egy iraki fegyveres csoport a pakisztáni férfi lefejezésével fenyegetőzött arra az esetre, ha Pakisztán nem zárja be bagdadi nagykövetségét és nem rendeli haza összes Irakban dolgozó állampolgárát. A csoport ezenkívül elfogott irakiak szabadon bocsátását követelte. Az emberrablók három napot adtak követelésük teljesítésére. A határidő szerda éjjel járt le.

Az iszlámábádi kormány közölte: nem tesz eleget az emberrablók követelésének. Pervez Musarraf pakisztáni államfő felszólította az emberrablókat, engedjék el túszukat, és megkérdőjelezte, hogy valóban az iszlám nevében cselekszenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?