Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat hajót tartóztattak föl az Egyesült Államok partjainál

MTI
2004.07.02. 19:48
Hat külföldi lobogó alatt közlekedő hajót tartóztatott föl az amerikai parti őrség, a járművek nem feleltek meg a csütörtökön életbe léptetett szigorított ellenőrzési szabályoknak. Az Egyesült Államokba csütörtökön érkező 265 hajóból hatot tartóztattunk föl, így a nemzetközi vízi járművekre vonatkozó új szabályok teljesítése alkalmazásuk első napján általánosságban jónak mondható - állapította meg a parti őrség.

A testület közlése szerint a szigorúbb előírásoknak nem megfelelő hat hajóból kettő mozgását korlátozták, egy hajótól megtagadták a belépést, egyet kiutasítottak, egyet lefoglaltak, az egyik járműnek pedig késleltették az amerikai felségvízre jutását. Az új ellenőrzési szabályok szerint a parti őrségnek meg kell vizsgálnia, hogy a hajó okmányai, rakománya, biztonsági berendezései megfelelnek-e a terrorveszély elhárítását célzó nemzetközi egyezményeknek.