Újabb támadások magyar fiatalok ellen a Vajdaságban

MTI
2004.07.05. 19:14
Nem szűnnek a vajdasági magyar fiatalok elleni támadások a Vajdaságban: ezúttal két szabadkai magyar középiskolást támadtak meg, egyiküket kórházban ápolják. Kabók Erika, a Magyar Szó című lap szabadkai tudósítója szerint az újabb atrocitás szombat este történt Szabadkán. Két magyar középiskolás hazatérőben - lemaradva két társuktól - összetalálkozott nagyjából ugyanolyan korú szerb fiatalokkal, akik minden ok nélkül rájuk támadtak.

Kabók szerint az incidens előtt nem volt szóváltás közöttük, az ittas állapotban lévő szerb fiatalok minden ok nélkül támadtak rá a magyar fiatalokra. Egy szemtanú szerint az egyik 16 éves fiú a földön feküdt, támadói pedig veséjét és fejét rugdosták. A sérültet kórházba kellett szállítani, vesezúzódást állapítottak meg nála. Az orvosok szerint a sérült néhány napon belül rendbe jön. A Magyar Szó munkatársa szerint a kórház hivatalból feljelentést tett az elkövetők ellen, akiket látásból ismernek a sértettek.

Vajdasági Magyar Szövetség hétfőn Dragan Jocic szerb belügyminiszter azonnali lemondását követelte, mivel tárcája az elmúlt hónapokban semmit sem tett a kisebbségek elleni kirohanások és a vandál cselekmények leállítására