Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghiúsítottak egy pokolgépes támadást Észak-Irakban

MTI
2004.07.06. 08:38
Agyonlőttek a biztonsági erők egy kurd férfit Észak-Irakban, feltehetően megakadályozva ezzel egy szuleimáníjai szálloda elleni robbantásos merényletet.

A biztonsági erők azért nyitottak tüzet a később azonosított kurd férfi gépkocsijára, mert az egy, főként külföldiek és prominens irakiak lakta szuleimáníjai szálloda felé hajtott, s a biztonságiak azt gyanították, fel akarja robbantani magát - közölte hétfő este a Kurdisztáni Hazafias Unió (PUK) kurd szervezet képviselője.

"Az autóban jelentős mennyiségű robbanószer volt" - mondta a PUK magát megnevezni nem kívánó tisztviselője.

Amerikai katonák Bagdadban lelőttek egy autóban utazó iraki gyermeket, egy másikat pedig megsebesítettek - közölte kedden az amerikai hadsereg.

A katonák azért lőttek rá a gépkocsira, mert az hétfő este kivilágítatlanul közeledett egy ellenőrzőponthoz, és nem reagált semmilyen figyelmeztetésre. Az autóban egy kétgyermekes iraki pár utazott. Az anyát és a sebesült gyermeket kórházba szállították, az apát, aki a volánnál ült, a rendőrség kihallgatja.

Sok iraki azzal vádolja az amerikai katonákat, hogy gyakran túlságosan elhamarkodottan nyitnak tüzet, sok ártatlan polgári személyt ölve meg. Az amerikai hadsereg azzal érvel, hogy a katonák kénytelenek megvédeni magukat, ha úgy ítélik meg, hogy támadás készül az ellenőrzőpont ellen.