Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Szaddám-klán cáfol

MTI
2004.07.06. 12:21
Cáfolja azokat az amerikai sajtójelentéseket Szaddám Huszein egyik unokatestvére, amelyek szerint a megbuktatott iraki diktátor családja körül kialakult széles hálózat pénzeli és fegyverzi az iraki Amerika-ellenes felkelőket. Izzeddín al-Madzsíd az as-Sark al-Aúszat több országban megjelenő arab lapnak adott, kedden megjelent interjúban merő hazugságnak nevezte az ezzel kapcsolatos híreszteléseket. A The New York Times szerint a szervezet egyik vezetője Szaddám Huszein egyik unokatestvére, Fatik Szuleimán al-Madzsíd, a korábbi iraki különleges biztonsági erők tisztje, aki az amerikai megszállás után menekült Szíriába.

Izzeddín al-Madzsíd kijelentette, hogy több éve nem találkozott Fatikkal, azt sem tudja, hol él. Szerinte Fatiknak nincs semmi köze az egészhez, személyes sorsával, családjával van elfoglalva. Végezetül elmondta: négy gyermekét és feleségét Szaddám Huszein meggyilkoltatta, akkor most miért támogatná a felkelőket és a volt elnök ügyvédeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?