Olivér
5 °C
8 °C

Olaszországot fenyegeti az al-Kaida

MTI
2004.07.08. 06:23
Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetője olasz nyelvű üzenetben fenyegette meg szerdán merényletek elkövetésével Olaszországot.

"(Silvio Berlusconi) kormányfő jelenlegi politikája gyűlöletet vált ki az igazhitűekben, ezért Olaszország földrajzi elhelyezkedésével együtt ez is hozzájárul ahhoz, hogy országuk lesz a következő célpont" - áll az egyik arab nyelvű internetes honlapon elhelyezett fenyegető üzenetben, amelyet a Tg5 olasz magán televízió ismertetett szerda esti műsorában.

A bin Ladennek tulajdonított üzenet az első olasz nyelvű fenyegetés, amelyet az al-Kaida Olaszország ellen intézett. Az internetes oldalon lévő szöveg tört olaszsággal, sok helyesírási hibával íródott és arab nyelvű fordítással együtt található.

Az "Azoknak, akik olasz nyelven beszélnek" kezdetű nyelvű üzenet "megbékélést ajánl mindazoknak az országoknak, amelyek hajlandók elhagyni Irakot".

Korábban az al-Kaida több üzenetet közzétett, amelyekben közvetlenül megfenyegette Olaszországot és több más nyugati államot. A fenyegetések következtében megerősítették több római, velencei, firenzei és más városokban található műemlék, a Vatikán és a katonai létesítmények védelmét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?