Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menesztett izraeli miniszter

MTI
2004.07.09. 06:32
Ariel Saron izraeli kormányfő csütörtökön menesztette Jószéf Parickit, az infrastruktúra ügyeivel foglalkozó minisztert, azzal az indokkal, hogy Paricki korábban megpróbálta kompromittálni a jelenlegi belügyminisztert - jelentette az izraeli közszolgálati televízió. A miniszterelnöki hivatal csütörtökön késő délután küldte el a menesztésről értesítő levelet Jószéf Parickinek. Az intézkedés két nap múlva lép életbe.

Jószéf Parickit azzal vádolják, hogy két évvel ezelőtt a kormánykoalíció legkisebb pártja, a Sinui belső választásán megpróbálta kompromittálni a párt másik tagját, Avraham Poraz jelenlegi belügyminisztert.

A közszolgálati televízió szerdán sugárzott egy Paricki tudta nélkül készített videofelvételt, amelyen a politikus azzal bízott meg valakit, hogy cselszövéssel vessen véget Poraz politikai karrierjének. Jószéf Tomi Lapid, a Sinui vezetője ezután kérte az infrastrukturális ügyek miniszterének menesztését a kormányfőtől. Saron a kérelmet jóváhagyta és várhatóan a kormány vasárnapi ülésén jelenti be hivatalosan Paricki menesztését.

Jószéf Paricki szerdán elnézésért kért viselkedéséért a televízióban, a politikában való járatlanságát hozva fel mentségül. A botrány ellenére sem ajánlotta fel azonban lemondását, hanem pártbeli társait vádolta meg azzal, meghallgatása nélkül ítélkeztek felette.