Gusztáv
3 °C
6 °C

Menesztett izraeli miniszter

MTI
2004.07.09. 06:32
Ariel Saron izraeli kormányfő csütörtökön menesztette Jószéf Parickit, az infrastruktúra ügyeivel foglalkozó minisztert, azzal az indokkal, hogy Paricki korábban megpróbálta kompromittálni a jelenlegi belügyminisztert - jelentette az izraeli közszolgálati televízió. A miniszterelnöki hivatal csütörtökön késő délután küldte el a menesztésről értesítő levelet Jószéf Parickinek. Az intézkedés két nap múlva lép életbe.

Jószéf Parickit azzal vádolják, hogy két évvel ezelőtt a kormánykoalíció legkisebb pártja, a Sinui belső választásán megpróbálta kompromittálni a párt másik tagját, Avraham Poraz jelenlegi belügyminisztert.

A közszolgálati televízió szerdán sugárzott egy Paricki tudta nélkül készített videofelvételt, amelyen a politikus azzal bízott meg valakit, hogy cselszövéssel vessen véget Poraz politikai karrierjének. Jószéf Tomi Lapid, a Sinui vezetője ezután kérte az infrastrukturális ügyek miniszterének menesztését a kormányfőtől. Saron a kérelmet jóváhagyta és várhatóan a kormány vasárnapi ülésén jelenti be hivatalosan Paricki menesztését.

Jószéf Paricki szerdán elnézésért kért viselkedéséért a televízióban, a politikában való járatlanságát hozva fel mentségül. A botrány ellenére sem ajánlotta fel azonban lemondását, hanem pártbeli társait vádolta meg azzal, meghallgatása nélkül ítélkeztek felette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!