Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaszország: szigorított bűntetés állatkínzásért

MTI
2004.07.09. 10:50
Megszigorította az olasz parlament az állatkínzásért kiszabható büntetési tételeket. Mindenki, aki kínzásnak vet alá állatokat, három évig terjedő szabadságvesztésre és akár 10 ezer eurós pénzbüntetésre számíthat a jövőben. A törvény ugyancsak három évi szabadságvesztéssel, viszont egészen 160 ezer euróig terjedő pénzbüntetéssel fenyegeti a kutyaviadalokat szervező csoportok tagjait. A LAV állatvédő szövetség adatai szerint a maffia évi 775 millió euró bevételhez jut e véres szórakozás fogadási eseményeiből.

A módosított jogszabály értelmében büntethetők lettek azok is, akik háziállatukat kiteszik. Felelősségre vonhatók továbbá azok is, akik bizonyíthatóan szőrmeértékesítés céljából tenyésztenek kutyát vagy macskát. - Végre Olaszország is felzárkózik a többi európai országhoz, amelyekben már évekkel ezelőtt fokozták az állatok jogi védelmét - jelentette ki a Legambiente környezetvédelmi szervezet szóvivője.