Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Bin Ladenék még az idén támadnának Amerikában?

MTI
2004.07.09. 11:26
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot vezető Oszama bin Laden parancsba adta követőinek, hogy még az idén hajtsanak végre terrortámadást az Egyesült Államok ellen - jelentette fehér házi forrásokra hivatkozva a The New York Times pénteken.

Bin Laden, aki feltehetően az Afganisztán és Pakisztán közötti határtérségben rejtőzik, valószínűleg nem vállal tevékeny szerepet a tervezésben, mint ahogyan a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előkészítésében tette.

Bizonyítékok vannak ugyanakkor arra, hogy a búvóhelyéről kapcsolatot tart követőivel és felszólította őket: kövessenek el merényleteket az al-Kaida nevében. A tervezett támadások helyszíne és ideje egyelőre nem világos - írta az újság amerikai kormánykörökből származó értesülésekre hivatkozva.

Tom Ridge amerikai belbiztonsági miniszter csütörtökön hiteles információkra hivatkozva figyelmeztetett, hogy az al-Kaida nagyszabású terrortámadást tervez. A Demokrata Pártban kétkedéssel fogadták Ridge bejelentését, különösen annak időzítése miatt, mert George Bush elnök választási kampányában előkelő helyet kapott a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!