Árpád
-2 °C
3 °C

Túljelentkezés van az első szlovákiai magyar egyetemre

MTI
2004.07.09. 13:38
Másfélszeres túljelentkezés mellett pénteken Révkomáromban befejeződtek a szeptember második felében kaput nyitó első önálló szlovákiai magyar felsőoktatási intézmény, a Selye János Egyetem felvételi vizsgái.

Az induláskor körülbelül háromszáz hallgatónak képzési lehetőséget kínáló, három karral induló egyetem közgazdasági karára több mint kétszáz, a pedagógiai karra 250, a református teológiaira - a már korábban megtartott felvételi során - 17 hallgató jelentkezett.

A szlovákiai magyar középiskolákban érettségizett jelentkezők tudásszintje a felvételi vizsgák során igen jónak bizonyult. A jelentkezők egy része más - szlovák, vagy külföldi, köztük több magyarországi - egyetemre is beadta jelentkezését, mert a révkomáromi intézmény két karának akkreditálása hosszú hónapokon át bizonytalan volt. Mivel az akkreditálás időközben megtörtént és ezzel minden komolyabb kockázat elhárult, a hallgatók kezdő létszáma majd csak közvetlenül az első szemeszter indulása előtt válik véglegessé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?