Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Annan az iraki túszok elengedésére szólított fel

MTI
2004.07.10. 08:09
Az Irakban fogva tartott Fülöp-szigeteki és bolgár túszok szabadon engedésére szólította fel az emberrablókat Kofi Annan ENSZ-főtitkár.

A világszervezet főtitkára felhívásában az említett három emberen kívül "az összes ártatlan polgári személy elengedését" követelte, akiket "politikai szándékoktól vezérelve" raboltak el - közölte pénteken Annan szóvivője.

A legkeresettebb terroristák között nyilvántartott Abu Muszab az-Zarkávi vezette Tauhíd és Dzsihád (egyistenhit és szent háború) elnevezésű csoport az al-Dzsazírához előző nap eljuttatott videofelvételén azzal fenyegetőzött, hogy másnap kivégzik két bolgár túszukat, ha az amerikai hadsereg nem enged el minden fogva tartott irakit. A határidő közép-európai idő szerint péntek este tíz órakor járt le, a két bolgár kamionsofőr sorsáról egyelőre nincs hír.

Solomon Paszi bolgár külügyminiszter előzőleg kijelentette: Bulgária nem enged a zsarolásnak. Georgi Parvanov bolgár elnök az al-Dzsazíra tévének adott nyilatkozatában ugyanakkor elmondta: a szófiai vezetés "különböző csatornákon keresi a kapcsolatot az emberrablókkal".