Olivér
5 °C
8 °C

Csadorrazzia Iránban

MTI
2004.07.12. 14:41
Razziát tartott az iráni rendőrség vasárnap a teheráni kereskedelmi központokban és több, nem kellően elfátyolozott fiatal lányt őrizetbe vett, valamint több, túlságosan rövidnek ítélt kabátot elkobzott.

"Vasárnap délután több tucat rendőr és csadort viselő rendőrnő razziát tartott a (nyugat-teheráni) Milad kereskedelmi központban, ahol több, nem eléggé lefátyolozott fiatal lányt őrizetbe vett" - közölte hétfőn egy nevének elhallgatását kérő szemtanú. A rendőrség az iszlám előírásai szerint túl rövidnek vagy túl áttetszőnek talált kabátokat is elkobozott. Hasonló razziákat tartottak Teherán több más áruházában is, ahol szintén több fiatal lányt vettek őrizetbe.

A fátyol viselése valamennyi Iránban élő iráni és külföldi nő számára hivatalosan kötelező, a szabály megsértőit az igazságszolgáltatás felelősségre vonhatja. A nőknek a csador, a testet egyfajta kabátként tetőtől talpig eltakaró, rendszerint fekete színű

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?