Árpád
-2 °C
3 °C

Újjáalakította kormányát Hoszni Mubarak

MTI
2004.07.14. 06:40
Jóváhagyta Hoszni Mubarak egyiptomi elnök újjáalakított kormányának személyi összetételét. Az új összetételű kabinet szerdán teheti le hivatali esküjét. Az új kormányt Ahmed Majmud Mohamed Nazif vezeti, aki az előző kabinetben közlekedési és információs technológiai miniszterként tevékenykedett. Az újjáalakított kormánynak 34 tagja van: 28 miniszter és 6 államtitkár. A népes testületben két nő kapott helyet, ők irányítják majd a szociális ügyeket és a belkereskedelmi tárcát.

Az előző, Atef Mohammed Obeid vezette kabinet múlt pénteken mondott le, szabad kezet adva Mubaraknak a kormány átalakítására. Az előző kabinet minisztereinek több mint a fele az új kormányban is helyet kapott. A kabinet átalakításának érdekessége, hogy a testületben az államfő fiához, Gamal Mubarakhoz közel állónak tekintett több személy is helyet kapott, akiket elsősorban gazdasági tárcák vezetésével bíztak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?