Jenő
-3 °C
6 °C

Bizottság alakult magyarok elleni vajdasági támadások kivizsgálására

MTI
2004.07.14. 15:13
A vajdasági magyarok elleni kilengések megelőzésével és a súlyosabb atrocitások kivizsgálásával foglalkozó két bizottság megalakításáról született megállapodás a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetői és Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök szerdai belgrádi megbeszélésén. Az eszmecsere illeszkedik a szerb kormányfő által kezdeményezett tárgyalássorozatba, amelynek célja a vajdasági magyarok elleni "kilengések" okainak feltárása és a jelenség megfékezése. A VMSZ részéről a megbeszélésen részt vett Kasza József pártelnök, Bunyik Zoltán alelnök, vajdasági oktatási miniszter és Korhecz Tamács tartományi kisebbségügyi miniszter.

A megbeszélés után Kasza emlékeztetett: július 9-én kemény hangú levélben reagált arra, hogy a szerb kormány passzívan viszonyul az egyre szaporodó magyarellenes megnyilvánulásokhoz. Ez adott apropót a szerdai megbeszélésnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?