Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikai kongresszus foglalkozik a vajdasági magyarverésekkel

MTI
2004.07.14. 20:47
Az amerikai kongresszus emberi jogi bizottsága meghallgatást kezdett szerdán Washingtonban a vajdasági magyarokat érő atrocitások ügyében. A kezdeményezésre Kasza József, a Vajdasági Magyarok Szövetségnek (VMSZ) elnöke kérte fel az Amerikai Magyarok Kongresszusi Kapcsolatainak Központját (CHACR), a lobbiszervezet elnökét, Nagy Sándor Andrást pedig arra, hogy képviselje a vajdasági magyarokat a meghallgatáson. "Azért kértük a meghallgatást, mert az amerikai magyarok szívükön viselik a vajdasági magyarok sorsát, és fontosnak tartják, hogy a kongresszusi képviselők is tudomást szerezzenek a vajdasági valóságról" - mondta el Nagy Sándor András.

A meghallgatáson részt vesz Ivan Vujacic, Szerbia és Montenegró washingtoni nagykövete, az amerikai külügyminisztérium egyik hivatalnoka, valamint az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet egy képviselője is. A CHACR elnöke elmondta, hogy kezdeményezésükre 13 kongresszusi képviselő levelet intéz Vojislav Kostunica szerb miniszterelnökhöz, és ebben kifejezik aggodalmukat a vajdasági magyarokat érő támadások miatt.