Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elfogták Zarkavi sofőrjét?

MTI
2004.07.15. 16:15
Több terrorista "fejest", köztük az al-Kaida iraki vezetője, Abu Muszab al-Zarkavi sofőrjét is elfogták az iraki hatóságok - jelentette ki Ijád Alávi, Irak kormányfője. A terroristák az amerikaiak ellen készültek terrorakcióra - nyilatkozta a Londonban szerkesztett al-Hajat című arabnyelvű napilapnak. Alávi szerint az elfogott terroristák együttműködnek a nyomozókkal és az iraki igazságügyi hatóságokkal.

A kormányfő szerint az al-Kaida és Szaddám Huszein megbuktatott diktátor híveinek egymilliárd dollár áll a rendelkezésükre az "irak nép elleni bűntettek" finanszírozásához. Az iraki vezető szerint a régi rendszer kulcsfontosságú személyiségei Szíriában, Jordániában és Libanonban folytatják Irak elleni romboló tevékenységüket. A kormányfő szerint Jordánia, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom együttműködik Irakkal a terroristák elleni harcban, a bukott rezsim több vezetője ellen hamarosan nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?